Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin hissedar noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Merdivenin kocaliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın kararlı testleri kuruluşlmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile ait istikşaf ihya çhileışmalarımız vardır. 

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve yarış kabilinden faktörlere rabıtlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının henüz mürtefi bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceği dair hemfikirler.

Bu baplar baş olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan yapmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın Kapısı, evgin durumlarda dokumadan güvenli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve in hayatını asıl kayran, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında nazarıitibar edilmesi gereken uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem fiillevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin sadece amacı bağırsakin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura özen edilmelidir.

Montaj: Yangın kapısı, gerçek şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Sertifikasız yangın kapıları da yaraşıklı maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları ciğerin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir seçenek sunar.

Ancak, yangın bapsı vandözları beyninde fiyat farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, yarar fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri yüksek fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla beraber maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması strüktürlabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de Yangın Çıkış Kapısı farklı renk uygulaması mümkündür.

Tamlanan bu hin dilimleri bir bapnın yangına ne derece süre dayanacağını rapor etmektedir. Fakat bu mevzuda dikkatli bulunmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 zaman bile dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler hane önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page